Nieuws

De tractor van de Puye

Het onderhoud van onze nieuwe “All-Weatherbanen” wordt voor een belangrijk deel uitgevoerd met behulp van een zware drie-hoekige borstel, die wordt gesleept door een kleine tractor. Op deze wijze wordt het “infill – materiaal” , wat op de kunstgrasmat is aangebracht, telkens opnieuw los gewoeld en in beweging gebracht, zodat onkruid , algen en humus geen kans krijgen om zich vast te zetten in de bovenlaag van de tennisbanen 1 en 2.

Afhankelijk van het jaargetijde en de weersomstandigheden is het noodzakelijk om het “borstelen” van de banen zo vaak mogelijk te doen. In het voorjaar, zomer en herfst bij voorkeur elke week. In de winter wordt een ruimere frequentie gehanteerd, afhankelijk van de omstandigheden. De tractor wordt ook gebruikt om het gras rondom de tennisbanen te maaien.

Janus Otte van “AUTOBEDRIJF OTTE” uit ’s Heer-Arendskerke (tevens actief lid van De Puye), heeft spontane medewerking verleend aan het noodzakelijke onderhoud van onze tractor. Afgelopen december heeft hij de tractor een gratis onderhoudsbeurt gegeven, waarbij o.a. olie is ververst, de filters van de brandstof en de olie zijn vervangen, de V-snaar is vernieuwd en de messen van maai-rotor zijn geslepen.

AUTO BEDRIJF OTTE : HARTELIJK DANK !!!!

N.B.: Binnenkort wordt door de Parkcommissie weer een rooster opgesteld voor het parkonderhoud over het gehele jaar 2018, waarin alle vrijwilligers voor het parkonderhoud kunnen lezen op welke dat zij op het tennispark worden verwacht voor de uitvoering van de nodige werkzaamheden.

Ambachtsweg 2, 4458 DA ’s-Heer Arendskerke - Tel. 0113-715525 / 06-53217896

« Terug

» Nieuws archief